Groen!: "Vlaamse regering hangt met spuug en paktouw aan elkaar"

De mail van Ingrid Lieten maakt pijnlijk duidelijk dat de Vlaamse regering met spuug en paktouw aan elkaar hangt. Dat zegt Groen!-fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Watteeuw vrijdag in een reactie op de heisa rond de fout verstuurde mail van sp.a-minister Lieten.

ibroeksteeg

Volgens Groen! wordt met de mail nu eindelijk duidelijk wat velen al wisten: dat de Vlaamse regering niet werkt. De verantwoordelijkheid van Vlaams minister-president Kris Peeters is daarbij enorm, meent Watteeuw.

"De minister-president slaagt er niet in om deze regering bij elkaar te houden. Er is duidelijk geen enthousiasmerend project waar ze zich gezamenlijk achter kunnen scharen. Het gevolg is dat iedere minister eigen projecten vooropstelt boven samenwerking en versterking van het regeringsproject", luidt het in een mededeling.

ViA

Groen! wil dat Peeters meer tijd steekt in het coachen van zijn ministers en de samenhang van zijn ploeg. Volgens de groenen loopt ook Vlaanderen in Actie (ViA), het toekomstproject van Vlaanderen dat het landsdeel tegen 2020 naar de top vijf van de Europese regio's wil leiden, een stevige deuk op. "Vanuit Groen! was er al een aantal maal stevige kritiek op het gebrek aan resultaten en het weinig wervende karakter van ViA. Nu blijkt dat zelfs een meerderheidspartij vindt dat ViA geen sterk merk is."

Watteeuw gaat parlementsvoorzitter Jan Peumans vragen volgende woensdag een actualiteitsdebat te houden over de affaire.

Lees ook: Lieten vindt collega's CD&V en N-VA gevoelloze karikaturen

Meer over Filip Watteeuw