Muyters: "Vertrouwen heeft een knauw gekregen"

Vlaams N-VA-minister Philippe Muyters tilt behoorlijk zwaar aan de mail van zijn collega Ingrid Lieten (sp.a). "Het vertrouwen in mevrouw Lieten heeft toch een knauw gekregen", reageert Muyters.

ibroeksteeg

"We zullen het bespreken op de ministerraad. Maar moest ik zo denken over de regering, dan zou ik mijn eigen positie in vraag stellen", klinkt het scherp.

In de bewuste mail beschrijft Lieten de Vlaamse ministers van CD&V en N-VA als "uit teflon en beton opgetrokken gevoelloze karikaturen". Daarnaast noemt ze het Vlaamse actieplan Vlaanderen in Actie (VIA) "geen sterk merk".

Geschokt

"Ik was geschokt toen ik de mail kreeg", zegt minister Muyters in een eerste reactie."Ik ben toch wel wat emotioneler dan beton en teflon. Ik was ook bijzonder verbaasd. Ik dacht dat we in de regering als een ploeg samenwerkten".

Volgens de N-VA-minister heeft Lieten de voorbije maanden ook nooit gesignaleerd dat ze vragen had bij het VIA-plan. Net als minister-president Kris Peeters kreeg ook Muyters donderdag een telefoontje van Lieten met verontschuldigingen.

"Maar ik moet zeggen dat ik niet meteen bereid was tot een uitgebreid gesprek", aldus een nog altijd verontwaardigde Muyters.

Lees ook: Lieten vindt collega's CD&V en N-VA gevoellose karikaturen

Meer over CD&V