Rechter beveelt hartonderzoek bij 'drugsbaron' van Wesenbeeck

Print
Rechter beveelt hartonderzoek bij 'drugsbaron' van Wesenbeeck

Rechter beveelt hartonderzoek bij 'drugsbaron' van Wesenbeeck

Hasselt - De Hasseltse kortgedingrechter vindt het ongehoord dat de vermeende 'drugsbaron' Janus van Wesenbeeck (49), die in de Hasseltse gevangenis wacht op zijn vonnis (11 maart), na een chirurgische ingreep in februari vorig jaar, niet meer onderzocht is door een hartspecialist.

De rechter beval dan ook dat er nog deze week een cardiologisch onderzoek dient te gebeuren, bij voorkeur in de penitentiaire instelling in Hasselt, anders in de ziekenboeg van de Brugse gevangenis. Van Wesenbeeck heeft zich echter steeds verzet tegen een overbrenging naar Brugge.

Operatie

Op 21 en 22 februari vorig jaar onderging Janus van Wesenbeeck na een hartinfarct een heelkundige ingreep in een Hasselts ziekenhuis. Dat ging gepaard met strenge veiligheidsvoorzieningen. In oktober trok zijn advocaat Luk Delbrouck naar de kortgedingrechter met een eisenpakket: het wekelijks opvolgen van de medische toestand van de gedetineerde, verruimde mogelijkheden tot lichaamsbeweging en een vet- en zoutarm dieet.

Intussen zijn enkel de laatste twee eisen door Justitie ingewilligd. Momenteel wordt de gezondheidstoestand van Van Wesenbeeck opgevolgd door een verpleegkundige in het kader van toediening van de voorgeschreven medicatie. De rechter oordeelde dat na een cardiologisch onderzoek in de loop van deze week, de verdere opvolging van de gezondheidstoestand van de gedetineerde, wekelijks kan gebeuren door een arts die aan de Hasseltse strafinrichting verbonden is.

Archieffoto

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio