Barack Obama geeft geleende das pas na 7 jaar terug

Print
Barack Obama geeft geleende das pas na 7 jaar terug

Barack Obama geeft geleende das pas na 7 jaar terug

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag afscheid genomen van zijn woordvoerder Robert Gibbs. De man kreeg eindelijk zijn das terug die hij in 2004 aan de president had geleend.

Obama moest in 2004 een toespraak houden op de Nationale Democratische Conventie in Boston. Zijn entourage raakte het maar niet eens over welke das de politicus, die aan zijn opmars in de nationale politiek begon, moest dragen. Uiteindelijk beklom Obama het podium met de das van Gibbs, die het kledingstuk niet meer terugzag.

Daar kwam vrijdag verandering in. De blauwe das werd ingekaderd en voorzien van een dankwoord en een foto en werd aan Gibbs gegeven. "Hij heeft er nooit iets van gezegd maar ik weet dat hij niet tevreden was dat hij zijn das nooit terugzag", grapte Obama.

Robert Gibbs liet in januari al weten dat hij ontslag nam als perschef. Hij zal zich wel nog richten op de herverkiezingscampagne van Obama voor 2012. Zijn opvolger wordt Jay Carney, een voormalige journalist en de ex-woordvoerder van vicepresident Joe Biden.