Franse striptekenaar Félix Molinari (80) overleden

Print
Franse striptekenaar Félix Molinari (80) overleden

Franse striptekenaar Félix Molinari (80) overleden

De Franse striptekenaar Félix Molinari is woensdag op 80-jarige leeftijd overleden, zo is vrijdag bij de vereniging van Franse stripjournalisten vernomen.

Twee jaar geleden tekende hij nog, in samenwerking met Jean-Yves Mitton, het album 'Le dernier kamikaze'. In het Nederlands verschenen van zijn hand de reeksen 'Vliegende Tijgers', naar een scenario van Richard D. Nolane, en 'Schipbreukelingen', met scenario's van, opnieuw, Mitton. Beide reeksen werden hier uitgebracht door uitgeverij Talent.

Zijn meest bekende werk, in het Franse taalgebied, maakte hij vroeger: de WOII-strip 'Garry' en de superheldenstrip 'Superboy'.

Molinari was een fan van de Amerikaanse comics én van de Amerikaanse militaire cultuur. 'Garry', is bijvoorbeeld een sergeant van het VS-leger die tijdens WOII avonturen in de Stille Oceaan beleeft.

Van 'Garry' tekende Molinari meer dan 200 albums. Ook de 'Vliegende Tijgers', het Amerikaans eskader gevechtspiloten waarvan ook stripcollega Buck Danny en vrienden een tijdje deel hebben uitgemaakt, zingt de lof van het Amerikaanse leger.

Van de uit Italiaanse migrantenouders geboren tekenaar is niet al te veel werk in het Nederlands verschenen.

Foto: deel cover strip 'Vliegende Tijgers' door Molinari