Het weerbericht voor Limburg

Update donderdag 10 februari 6u30

Vandaag is het eerst nog droog. Voormiddag zal de zon er nu en dan nog aan te pas komen maar namiddag wordt de concurrentie van de wolken steeds sterker. Na 16u bereikt ons een regenzone vanuit het westen.

rweytjens_fr

Het zal dan toch wel een poosje flink gaan doorregenen. De wind zal bovendien iets aanspannen tot matig uit het zuidwesten. De temperaturen zijn wel nog steeds erg hoog voor de tijd van het jaar met maxima tot 12°C.

Vrijdag wordt een wisselvallige dag met periodiek regen. Vanwege de wolken is het 's ochtends aan de zachte kant met minima rond +6°C. Ook namiddag is het zacht met maxima in de buurt van 10°C, wat nog steeds een graad of 4 te hoog is voor de tijd van het jaar. De wind draait verder naar het westen en zal in de loop van de dag afzwakken.

Ook zaterdag komen er veel wolken voor en kan er nog af en toe wat regen of motregen vallen. Na opnieuw een zachte nacht met minima rond +5°C bereiken we namiddag weer de kaap van 10°C. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richting.

Zondag blijft het volgens de huige computerberekeningen droog met afwisselend wolken en opklaringen. 's Ochtends is het frisjes met minima rond 3°C en namiddag wordt het nog zo'n 8°C.

Maandagochtend kan het vanwege de opklaringen tijdelijk lichtjes vriezen, maar de echte vrieskou blijft enkele honderden kilometers ten noordoosten van Limburg trappelen. Bij ons krijgen we eerder normale maxima van 6 a 7°C. Eerst is het droog maar later arriveert een regenzone vanaf het westen.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Niet te missen