Special Olympics in Hasselt en Genk (video)

Print
Special Olympics in Hasselt en Genk (video)

Special Olympics in Hasselt en Genk (video)

Hasselt - Van 1 tot en met 4 juni strijden 3.200 atleten en 1.200 coaches in Limburg voor medailles in 17 sporttakken en één demonstratiesport, het tennis. De 30ste editie van de Special Olympics vindt immers plaats op een tiental verschillende locaties in Hasselt en Genk.

“Aan de Special Olympics (SO) nemen mensen deel ouder dan 8 jaar, met een verstandelijke beperking”, legt SO-directeur Eddy Beckers uit. “Uiteraard zorgen we er ook voor dat deze mensen in hun clubs geregeld op een goede manier kunnen oefenen. Voor hen is dat pure ontspanning en vaak vinden ze het competitieve element zelfs bijkomstig. Hier is deelnemen echt belangrijker dan winnen.”

De openingsplechtigheid vindt op 1 juni plaats op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Op 4 juni worden de SO afgesloten met een slotceremonie op het Stadsplein van Genk. Op 1 juni starten daar een 100-tal lopers die de olympische fakkel van Genk naar Hasselt zullen brengen.

Onder meer de Grenslandhallen en de parking van Racing Genk - en dus niet één van de voetbalvelden - zullen worden gebruikt voor wedstrijden triatlon, wielrennen, badminton, enzovoorts.

Er staan ook een rist nevenactiviteiten op de agenda. Zo is er een kunsttentoonstelling met een honderdtal werken en kunnen de deelnemers een gezondsheidsprogramma doorlopen waarin mondhygiëne, zicht, gehoorschade en andere zaken aan de orde zijn.

Om alles gerealiseerd te krijgen zijn dagelijks 1.500 vrijwilligers nodig. Mensen die willen meewerken als vrijwilliger kunnen zich inschrijven via www.specialolympics.be. Inschrijven kan nog tot 11 maart.

Bekijk hier de reportage van TV Limburg:

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio