Standard wint nog eens uit op Eupen: 0-1

Na zes uitwedstrijden zonder puntenwinst heeft Standard buitenshuis eindelijk nog eens geoogst. Al kwam daar wat geluk bij kijken. Tegenstander Eupen miste een strafschop en het doelpunt voor Standard was er eentje van Eupenspeler Zukanovic die een uitschuiver van Goreux in eigen doel werkte.

ghouben

Het bleef bij die 0-1 al kwam Kevin Vandenbergh in de allerlaatste minuut nog zeer dicht bij de 1-1 maar bij de scrimmage voor doel strandde hij op een ultieme reflex van Srdjan Blazic. Met de drie punten op zak komen de Rouches nu op de vijfde plaats in de rangschikking.

"Het was misschien geen hoogstaande partij, maar dat is op een terrein als dit geen verrassing. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. We hebben een vijftal zeer goede kansen gehad", aldus Standard-trainer Dominique D'Onofrio. Die benadrukte het belang van deze winst in het vooruitzicht van de partij tegen Racing Genk op de volgende speeldag.

De wedstrijd was al bij al evenwichtig maar soms vrij potig. Na de gelukkige voorsprong nam Standard wat gas terug en kreeg Eupen een strafschop. Jadid miste evenwel. Ook na de rust kon Eupen nog enkele mogelijkheden versieren maar verzuimde die af te werken.