Gary Moore speelt voortaan in het hiernamaals 'Still Got the Blues'

Gary Moore, de gitarist van de rockgroep Thin Lizzy, is op 58 jarige leeftijd in Spanje overleden. Dat heeft de voormalige manager van Thin Lizzy, Adam Parsons, gezegd aan de BBC.

ghouben

Moore, afkomstig uit het Noord-Ierse Belfast, had ook een erg succesvolle solocarrière. Zijn grootste hit scoorde hij in 1990 met 'Still Got the Blues' (zie video hieronder) van het gelijknamige album uit 1973, waaraan onder anderen de Amerikaanse bluesgitarist B.B. King meewerkte.

Hij overleed zaterdag terwijl hij op vakantie was, de gitarist werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Een hartaanval zou de doodsoorzaak zijn. In 2006 speelde Moore nog een keer mee met Thin Lizzy. In juni vorig jaar trad hij nog op tijdens het Sierre Blues Festival in Zwitersland (foto).

Moore sloot zich in het midden van de jaren zeventig aan bij Thin Lizzy. Daar verving hij de eveneens uit Noord-Ierland afkomstige gitarist Eric Bell. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Hij was zo robuust. Hij is geen rock-slachtoffer, hij was een gezonde kerel, een geweldige speler en een toegewijd muzikant", aldus Eric Bell in een reactie op het overlijden Thin Lizzy had hits als 'The Boys are Back in town' en 'Whisky in the Jar'.