Negrão sleept voor Germinal Beerschot puntje uit de brand tegen Lokeren

Germinal Beerschot heeft vlak voor affluiten totaal onverhoopt toch een punt gepakt tegen Lokeren. De Waaslanders brachten in de eerste helft duidelijk het betere voetbal, kwamen ook op voorsprong, maar verloren in de slotminuten toen Germinal aan een wanhoopsoffensief begon de koelbloedigheid.

ghouben

Na de smadelijke vertoning op Charleroi had Germinal Beerschot-trainer Jacky Mathijssen zijn ploeg grondig door elkaar geschud. Maar de Ratten kwamen nauwelijks in de buurt van het Lokerse doel. In de eerste helft viel er maar één kans te noteren. Custovic kon koppen, maar mikte in het zijnet.

Germinal Beerschot liet ook in de tweede helft het initiatief aan Lokeren, en dan vraag je erom. Met een kopbal zette Maric Lokeren met een kopbal (foto) op 0-1.

Germinal Beerschot moest dus in de achtervolging. Het is veelzeggend voor het wanhopige voetbal dat coach Mathijssen daarvoor oudgediende Bart Goor van de bank moest halen. Het zette weinig zoden aan de dijk, integendeel, Germinal Beerschot ontsnapte een paar keer aan 0-2. Maar bij een laatste poging vergat de Lokerenverdiging uit te voetballen, Negrão snoepte de bal af en kon vrijstaand uithalen: 1-1.