Genk zet Brugge met 1 doelpunt op 12 punten

Racing Genk heeft met het kleinste verschil afstand genomen van Club Brugge. Genk creëerde kansen, zeker na de uitsluiting van Odjidja vroeg in de tweede helft, maar het was matchwinnaar Marvin Ogunjimi die er bij een scrimmage in slaagde de bal van dichtbij over voorbij Club-keeper Coosemans te werken.

ghouben

De wedstrijd begon goed voor Genk, met pogingen van Ogunjimi en Vossen waarop Coosemans alert reageerde, al trapte hij een keer gevaarlijk naast de bal. In de zevende minuut valt de Brugse draaischijf Vargas uit met een knieblessure, na een onschuldige balbetwisting. Met twee pogingen op rij van De Bruyne heeft Genk duidelijk de meeste kansjes.

De partij is in de eerste helft al bij al evenwichtig, maar voor gevaar kan Brugge niet zorgen. De Genkse verdediging geeft geen krimp. Een keer was er toch dreiging, toen Kouemaha van dichtbij zijn kopbal slecht plaatste. Vlak voor rust zette Vossen zijn ploegmaat Anele alleen voor doel, maar die besluit pal op Coosemans.

Na rust eist Barda een prominente rol op. Eerst begaat Simaeys een fout op de wendbare Israëliër. Goed vijf minuten later haalt Odjidja totaal overbodig Barda neer op de Genkse speelhelft. Vadis Odjidja had eerder geel gekregen voor een fout op Barda, en moet dus met rood naar de kleedkamers.

In de 58 ste minuut krijgt Genk een hoekschop. De Brugse verdediging krijgt de bal niet weg. De Bruyne bedient Ogunjimi. Die mist niet.

In de 75ste minuut wordt Brugge herleid tot negen spelers. Kapitein Hoefkens moet het veld verlaten na een blessure. Vlak daarvoor had Koster Kouemaha en Simaeys vervangen door Dalmat en Akpala en zat dus door zijn wisselmogelijkheden.

Brugge eindigt de wedstrijd uiteindelijk met acht. Ook Perisic krijgt zijn tweede gele kaart na een fout op Barda.