Het weerbericht voor Limburg

Update zondag 6 februari 9u

Vandaag ontsnappen we in Limburg aan de nattigheid. Wel komen er nog vrij veel wolken voor, maar de zon zal zich zo nu en dan ook wel eens laten zien. Het waait matig vrij krachtig uit het zuidwesten maar het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima tot 12°C.

rweytjens_fr

Ook maandag blijft het droog met nog steeds hoge temperaturen. De minima schommelen rond 3°C en namiddag bereikt de temperatuur maxima rond 11°C. Een groot deel van de dag waait er nog een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, maar in de loop van de avond zal deze gaan liggen.

Dinsdag zakken de temperaturen enkele graden, al blijft het met minima rond 4°C en maxima tot 8 a 9°C toch nog steeds wat te zacht voor de tijd van het jaar. Voormiddag vertoeft Limburg op de grens tussen een regenzone die naar het zuiden trekt en opklaringen in het noorden. Mogelijk krijgen we voormiddag nog gedeeltelijk met die regenzone te maken. Namiddag blijft het droog met breder wordende opklaringen.

Woensdagochtend liggen de temperaturen in de buurt van het vriespunt. Afhankelijk van de bewolkingsgraad zal het net wel of net niet tot een graadje vorst komen. Overdag loopt de temperatuur op tot ruim boven het vriespunt. Namiddag wordt een graad of 9 bereikt. Het blijft droog met afwisselend wolken en opklaringen. Er waait dan een zwakke wind uit zuidelijke richting.

Donderdag blijft het lange tijd droog met enkele opklaringen, maar tegen de avond zou een regenzone ons mogelijk net weten te bereiken. De weercomputers zijn het daar echter niet over eens, sommige berekeningen houden het ook volledig droog. De minima liggen net boven het vriespunt en namiddag wordt het zo'n 9 a 10°C. De wind waait dan zwak uit het zuidwesten.

Vrijdag verandert er niet veel. Het is dan meestal droog met maxima rond 10°C en een zwakke zuidwestenwind. Voormiddag zou er tijdelijk wat regen kunnen vallen, al is dat opnieuw nog geen zekerheid.

Vanaf het weekend kan het alle kanten uit. Winterkou ligt op de loer maar de meeste computerberekeningen laten de kou net niet tot onze omgeving doordringen.

Ruben Weytjens

Niet te missen