Kijkers beslissen over lot kalfke Willy

Het zijn dan toch de Eén-kijkers die beslissen over leven en dood van Willy, het kalfje dat maandag in 'Basta' werd voorgesteld als 'het vlees' bij de barbecue die overmorgen moet plaatsvinden.

In 'De Laatste Show' verwezen die van Neveneffecten gisteren naar de Eén-website, waar tot middernacht gestemd kon worden, voor of tegen de slachting.

kscherpenberg

Op Facebook lopen de meningen al dagenlang uiteen. Groepen als 'Free kalfje Willy' en 'Kalfje Willy zal mij smaken' bestaan er gewoon naast elkaar. "Daarom hebben we beslist om de democratie in te schakelen", vertelt Jonas Geirnaert van Neveneffecten. "Wat we zullen serveren als de meeste kijkers tégen de slachting stemmen? Daar zijn we eerlijk gezegd nog niet uit."

"Misschien gaan we gewoon kalfsvlees halen bij een slager, van een beest dat we niet kennen. Of van een volwassen koe, daar zal wellicht minder commotie rond ontstaan. Een andere optie is een volledig vegetarische barbecue, maar dat zal bij sommige genodigden misschien ook niet in goede aarde vallen."

De uitslag van de stemming - en of kalfje Willy na zaterdag nog in leven zal zijn - wordt voorlopig niet bekendgemaakt. "Dat houden we liever geheim tot de uitzending van aanstaande maandag", aldus Geirnaert. Intussen houden hij en zijn Neveneffecten-collega's vol dat de barbecue niets meer is dan een eetfestijn voor trouwe kijkers. "Het is geen dekmantel."

Bent u een van de genodigden op de barbecue van 'Basta'? Laat het onze krantenredactie dan weten via hier@reageren.be . Vergeet ook uw contactgegevens niet te vermelden.

Steven Vancleef

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer