Hoofdverdachte roofmoord Wemmel bekent alles

Print
Hoofdverdachte roofmoord Wemmel bekent alles

Hoofdverdachte roofmoord Wemmel bekent alles

De hoofdverdachte van de drievoudige moord in Wemmel zou volledige bekentenissen hebben afgelegd. Frederic M., 25 jaar oud en van Congolese afkomst, werd in de voorbije dagen acht uur ondervraagd door de onderzoeksrechter en ging uiteindelijk op de knieën.

De twintiger werd al vrij snel beschuldigd van het lossen van de moordende schoten nadat hij in november werd aangehouden in Luxemburg.

Frederic M. verplaatste zich er in één van de dure auto's die buit werden gemaakt bij het gezin De Vleeschouwer. Na zijn aanhouding deed hij beroep op zijn zwijgrecht. De twee andere verdachten, die in Parijs werden geklist, biechtten meteen alles op en wezen met een beschuldigende vinger naar de zwijgende derde.

Begin deze week liet Frederic M. eindelijk weten dat hij toch wilde praten. Het voormalige lid van het Franse vreemdelingenlegioen zou later volledige bekentenissen hebben afgelegd.

Bij de roofmoord kwamen advocaat Michel De Vleeschouwer (57), diens vrouw Françoise (48) en hun zoon Nicolas (21) om het leven. Het liefje van de zoon liep verwondingen op.