Liberalen geloven er nog in

Ondanks het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte geloven de liberalen nog in een oplossing. "Maar dan moeten alle politieke partijen zich verantwoordelijk opstellen", luidt het bij de Open Vld. Volgens Didier Reynders moet er veranderd worden van onderhandelende partijen. "En de MR is daarbij beschikbaar."

drombouts

"Net zoals heel wat mensen, is ook Open Vld bezorgd over de gevolgen van deze impasse voor de welvaart en het welzijn van ons allemaal", klinkt het bij de Vlaamse liberalen.

"We zijn er echter van overtuigd dat wanneer alle politieke partijen zich verantwoordelijk opstellen een uitweg uit deze impasse mogelijk is. Het land heeft nood aan een sterke regering die de institutionele, budgettaire, economische en sociale uitdagingen daadkrachtig aanpakt", aldus partijvoorzitter Alexander De Croo.

MR

"Al maanden bevinden we ons in een impasse en nu staan we voor een heuse ruïne. Nu moet het vertrouwen hersteld worden, maar daarvoor moeten we veranderen van methode en ongetwijfeld van onderhandelingspartners." Dat heeft Didier Reynders woensdagavond gezegd.

De MR-voorzitter herinnert eraan dat zijn partij bereid is haar verantwoordelijkheid te nemen. "Al van bij het begin hebben we gezegd dat we bereid zijn onze verantwoordelijkheid te nemen, zoals we dat ook doen in de regering van lopende zaken, blijkbaar tot ieders tevredenheid", zegt Reynders.

Meer over Alexander De Croo