Monsterproces Hasselt: "het openbaar ministerie wil de puzzel doen kloppen"

Advocaten Kris Luyckx en Pol Vandemeulebroucke, de verdedigers van de Afghaan Farid S. (Sarwari) uit Amsterdam, hebben woensdag tijdens hun pleidooi fors uitgehaald naar de speurders van de federale politie en Marianne Cappelle van het federaal parket in het proces van drugsbaron Adrianus Van Wesenbeeck en zestien andere beklaagden.

drombouts

"Het openbaar ministerie doet, net zoals een kind, de puzzel kloppen, als de twee laatste stukjes niet passen. Als u onze cliënt, zoals het openbaar ministerie vraagt, tot 10 jaar zou veroordelen, dan hoop ik dat u dat waterdicht motiveert, want de bewijsvoering van het openbaar ministerie is niet waterdicht", aldus de raadsmannen.

Meester Luyckx haalde met zijn uiteenzetting en een reeks stukken uit het dossier de bewijsvoering van speurders en parket onderuit. "Volgens het parket is Farid S. de genaamde 'H', maar wij kunnen aantonen dat er ook andere personen zijn, die 'H' kunnen zijn in de sms-berichten en telefoongesprekken. Als in een bepaalde sms een afspraak wordt gemaakt met 'H', dan kunnen wij via zijn paspoortgegevens bewijzen dat hij toen in Dubai zat", aldus Luyckx.

Vrijdag zijn de volgende advocaten van de verdediging aan het woord, onder wie Hans Rieder.

Lees ook "Stem in 19 telefoongesprekken niet van Farid S." Lees ook Advocaat broer Van Wesenbeeck dagvaardt procureur, onderzoeksrechter en speurder


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio