Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 26 januari 20u

Donderdag wordt het dus nog wat kouder met minima tussen -2 en -3°C en overdag hooguit +1 als maximumwaarde. Het blijft dan opnieuw zo goed als droog, al zouden er lokaal misschien wat motsneeuwvlokjes kunnen vallen.

Er waait bovendien een schrale noordoostenwind die het koudegevoel wat kan aanwakkeren.

Vrijdagochtend vriest het op meerdere plaatsen in Limburg matig met minima tussen -6 en -4°C. Overdag komt er veel ruimte voor de zon waardoor de temperatuur tot net een graadje boven het vriespunt klimt. In lokale microklimaatjes zoals op de luchtmachtbasis in Kleine Brogel kan het mogelijk zelfs 3°C worden. Er waait dan een matige oostenwind.

Zaterdagochtend wordt de koudste ochtend van de winterprik met temperaturen die in landelijke gebieden tot -7°C kunnen zakken. Overdag stuwt de zon het kwik dan weer omhoog met op vele plaatsen net positieve maxima tot gevolg. De noordoostenwind doet het weer kalmpjes aan.

Zondag komt er wat meer bewolking voor en wordt het iets minder koud. Minima rond -4°C en maxima tot +2 a +3°C. Het blijft droog en de zon zal toch ook nog af en toe van de partij zijn. Het blijft kalm met een zwakke noordoostenwind.

Begin volgende week blijft het in de nacht en ochtend stevig vriezen, maar overdag kan de temperatuur toch stilaan wat winst boeken met maxima richting +4°C. Het blijft rustig en droog met opnieuw veel ruimte voor de zon.

Ruben Weytjens

Niet te missen