Man liegt dat hij kanker heeft om geld op te strijken

Print
Man liegt dat hij kanker heeft om geld op te strijken

Man liegt dat hij kanker heeft om geld op te strijken

Een 39-jarige Engelsman heeft zijn hele familie en kennissenkring voorgelogen dat hij terminale kanker had. Hij deed dit om hen geld af te troggelen.

Simon Swift uit Rugby deed alsof hij nog maar een half jaar te leven had. Hij had zogezegd tumoren in zijn botten, in zijn wervelkolom en in zijn hersenen. "Ik weet dat ik stervende ben, maar ik heb me erbij neergelegd", snikte Swift in een lokaal krantje.

Sympathisanten gaven de man donaties en geschenken. De man kreeg zijn familie zover dat er een benefiet voor hem werd gehouden.

Peugeot

Maar het ging nog verder: bedrijven gaven de man gratis elektronica en autoconstructeur Peugeot wilde de stakker zelfs een auto cadeau doen.

In een ziekenhuis waar hij zogezegd patiënt was, kwam het personeel er echter achter dat de man helemaal geen patiënt was.

Swift werd gearresteerd. Hij heeft zijn bedrog bekend en is veroordeeld tot 20 maanden opsluiting. "De mensen dachten dat je een fatsoenlijk mens was, maar niks ligt verder van de waarheid", aldus de rechter.

Foto Daily Mail