Poetin: "Zakenwereld stelt zich vragen bij politieke situatie in België"

Print
Poetin: "Zakenwereld stelt zich vragen bij politieke situatie in België"

Poetin: Zakenwereld stelt zich vragen bij politieke situatie in België

Volgens de Russische premier Vladimir Poetin stelt de zakenwereld zich vragen bij de politieke besluiteloosheid die momenteel regeert in België. Toch is hij ervan overtuigd dat ons land uit de impasse zal raken en dat daarbij uiteindelijk "het gezond verstand" zal zegevieren.

Poetin maakte die opmerking woensdag, na een ontmoeting met premier Yves Leterme in Moskou. Poetin zegt te hopen dat de Belgische politieke leiders een oplossing gaan vinden voor de uitzonderlijke situatie waarin ze zich bevinden. Hij beseft evenwel dat die "zeer complex" is.

Volgens de Russische eerste minister werpt de heersende besluiteloosheid evenwel vragen op in economische middens. Zakenmensen, zo meent Poetin, stellen zich vragen over de manier waarop ze met België kunnen samenwerken.

Hij ziet de Belgische politici weliswaar uit de impasse geraken. Poetin merkt namelijk dat de meerderheid van de Belgen die vorm van eensgezindheid verkiest die van België een sterk en onafhankelijk land maakt. En dat, zo zegt hij, zal uiteindelijk voor een compromis en een oplossing zorgen.

Premier Leterme erkent dat hij vaak vragen krijgt over de politieke situatie in ons land. "Wij leggen (dan) uit wat er gebeurt en benadrukken de economische geloofwaardigheid" van België, zegt hij.

Leterme ontmoette Poetin woensdagmiddag in het kader van een officieel bezoek aan Moskou. Daarbij stond de opslag van Russisch gas in België bovenaan de agenda.