Burgemeesters Noorderkempen: "We kunnen weer gerust slapen"

Print

Burgemeesters Noorderkempen: We kunnen weer gerust slapen

De burgemeesters, brandweer en politie van de gemeenten die getroffen zijn door de autopyromaan, spraken woensdagnamiddag op een gezamenlijke persconferentie hun opluchting uit.

"We kunnen weer gerust slapen, en onze auto aan onze woning parkeren", reageerde Lukas Jacobs, burgemeester van Kalmthout, op het nieuws van de arrestatie. Woensdagochtend werd een 49-jarige Nederlander, F.B., op heterdaad betrapt in de gemeente Zundert. Hij woont daar ook in de buurt.

Beluister het audioverslag van onze reporter Kris Peeters:

Op het profiel van de dader gingen de burgemeesters niet verder in. "In Nederland is hij al bekend voor soortgelijke feiten, in ons land nog niet", aldus zonechef Rudy Verbeeck van de politie. "We zijn er ook zeer gerust in dat dit de man is die we zoeken. Volgende dagen zal duidelijk worden of hij in Nederland dan wel in België wordt vervolgd voor de brandstichtingen."

Burgemeesters Gaston Van Tichelt en Lukas Jacobs bedankten ook uitdrukkelijk alle politiediensten: "Nu kunnen we weer stilaan die angst opzij zetten en over andere dingen praten. Bijvoorbeeld over het WK Cyclocross van zondag. Wie weet wint daar wel een van onze streekgenoten!"