Beroemde foto WO2 ingekleurd: "Looks rapey"

Print
Beroemde foto WO2 ingekleurd: "Looks rapey"

Beroemde foto WO2 ingekleurd: Looks rapey

De beroemdste foto uit de Tweede Wereldoorlog is ongetwijfeld het kiekje dat Alfred Eisenstaedt op VJ-day, (14 augustus 1945) de dag dat Japan zich overgaf, op de gevoelige plaat vastlegde. Zoveel jaar na dato is er ook een gekleurde versie beschikbaar.

Het zwart-witte prentje toont een matroos in innige omhelzing met een verpleegster op Times Square in New York. De foto is genomen net nadat President Truman met de overgave van Japan het einde van de Tweede Wereldoorlog had aangekondigd en heel Amerika opgelucht feest vierde.

Nu is er dus ook een gekleurde versie van de foto beschikbaar. "Ik wil met deze gekleurde versie in geen geval de originele foto vervangen", zegt maakster 'mygrapefruit' op de site reddit.com. "Ik heb de foto enkel ingekleurd om een nieuw perspectief te creeëren en om de uitdaging van het kleuren", zegt de creatievelinge, die zegt 'iets met foto's en pixels' te hebben.

Er zijn veel reacties op de foto gekomen, maar niet iedereen kan de nieuwe versie waarderen. "While I like it, it looks a lot more rapey in color", vindt iemand op het forum.