Touroperators: "Toestand Egypte geen bedreiging voor toeristen"

Print
Touroperators: "Toestand Egypte geen bedreiging voor toeristen"

Touroperators: Toestand Egypte geen bedreiging voor toeristen

Voor toeristen die verblijven in Egypte, of van plan zijn naar het land reizen, is er voorlopig weinig reden tot ongerustheid. Dat zeggen reisorganisatoren Thomas Cook en Jetair.

Buitenlandse Zaken had woensdag niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden afgeraden na straatprotest. "Het reisadvies is aangepast voor regio's waar wij niet aanwezig zijn", zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve van Thomas Cook. "In de toeristische gebieden is de veiligheid wel gegarandeerd. Toeristen genieten er van hun vakantie, met een cocktail aan het zwembad, onder de zon."

Manifestaties

Eenzelfde geluid bij Jetair. "Los van wat Buitenlandse Zaken zegt, adviseren we het hele jaar door, voor alle bestemmingen en alle reizigers om politieke manifestaties te mijden", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

"Dat is de logica zelve, en onze ervaring is dat toeristen die manifestaties ook niet opzoeken. Er is geen bedreiging voor reizigers." De protesten in Caïro, toch een toeristische trekpleister, hoeven de veiligheid van reizigers niet in gedrang te brengen, zegt Van Outryve. "Het wordt in normale omstandigheden wel drukbezocht door toeristen, maar ze verblijven daar geen week."

Zowel Jetair als Thomas Cook merken voorlopig niet dat het aantal boekingen terugloopt voor Egypte. "Als klanten ongerust bellen, wat niet veel gebeurt, kaderen we de situatie", zegt Van Outryve.

"We leggen uit waar het protest plaatsvindt, en zeggen dat de toeristische gebieden kunstmatig ingepland zijn in het land. Aan de ene kant ligt woestijn, aan de andere water, verwijderd van stedelijk gebied. We volgen de situatie in elk geval op de voet."