Basta hoeft toch geen auteursrechten te betalen op parodie Verminnen

Print
Basta hoeft toch geen auteursrechten te betalen op parodie Verminnen

Basta hoeft toch geen auteursrechten te betalen op parodie Verminnen

Ondanks eerdere berichtgeving op deze pagina, hoeven de jongens van Basta géén aparte auteursrechten te betalen op de Verminnen-medley die zij parodieerden.

"Er worden door de VRT forfaitair auteursrechten betaald voor hun volledige werking. Wij vullen na elke aflevering een formulier in welke beschermde werken we gebruikt hebben voor achtergrondmuziek en dergelijke, zodat het geld naar de juiste mensen kan gaan", laat neveneffect Lieven weten.

"Wij gaan uiteraard ook Johan Verminnen vermelden voor de muziek die we geparodieerd hebben", zegt het neveneffect. "Het was dus geen schending van de rechten, en wij moeten zelf niets betalen, dat doet de VRT sowieso".

"Het is niet omdat deze artiesten bestaan dat ze ook aangesloten zijn bij Sabam, en laat dat precies de essentie van het verhaal zijn. Om alle misverstanden te vermijden: we zijn niet speciaal gaan zoeken naar productnamen die ook bestaande artiestennamen zijn."

"Als zo'n band niet aangesloten is bij Sabam wordt er blijkbaar toch geïnd, en waarschijnlijk uitgekeerd aan hun internationale naamgenoot. Verder hoop ik dat de kleine bands die wel zijn aangesloten niet teveel geld zien verdwijnen naar hun internationale naamgenoten."