Assisen: Positieve woorden over "agressieve, onhandelbare Nasuf"

Print
Assisen: Positieve woorden over "agressieve, onhandelbare Nasuf"

Assisen: Positieve woorden over agressieve, onhandelbare Nasuf

Genk - Tijdens het assisenproces in Tongeren tegen de Genkenaar Sami Velioglou, die op 10 maart 2008 in zijn eigen huis zijn toen 23-jarige zoon Nasuf met vier kogels om het leven bracht, komen vandaag de laatste getuigen aan bod.

Een van de getuigen woensdagochtend was Roberto Marino, buurman en goede vriend van de beschuldigde. De verklaring die hij tijdens het onderzoek aflegde, dat Sami hem ooit zei dat hij op zoek ging naar een huurmoordenaar om zijn zoon Nasuf te vermoorden, probeerde hij in de rechtbank enigszins af te zwakken.

"De dag nadat hij voor de vierde keer door zijn zoon in elkaar geslagen was, zei Sami mij inderdaad dat hij iemand zocht om Nasuf van kant te maken. Sami was gewoon heel erg woedend op dat moment en dan zeg je snel van die dingen. Ik kan me echt niet voorstellen dat hij dit meende", aldus Marino, die met tranen in de ogen verklaarde dat alle buren Sami erg missen.

Kotsbeu

Openbaar aanklager Patrick Boyen vroeg zich af hoe Marino zulke zware feiten, gepleegd door een zeer goede vriend, kan plaatsen. "Natuurlijk verdient niemand het om zo te sterven, maar ik kan alleen maar denken dat Sami het gedrag van zijn zoon kotsbeu was. Hij was enorm bang van Nasuf en uiteindelijk zijn zijn stoppen doorgeslagen", zegt Marino.

Ook bij de getuigenverhoren dinsdag viel op dat de beschuldigde door familie, buren en kennissen alleen maar bewierookt werd, terwijl het slachtoffer Nasuf vooral werd afgeschilderd als de agressieve, onhandelbare zoon.

Vriendelijke jongen

Woensdag waren er wel positieve woorden te horen over het slachtoffer. Die kwamen van Ilka Karaus, Ipec Burcu en Yildirim Tuba, drie kennissen van Nasuf. "Ik kan echt niets slecht zeggen over Nasuf. Voor mij was hij gewoon een heel vriendelijke jongen die veel problemen had en het gevoel van een hecht gezin mistte", aldus Karaus.

Woensdagnamiddag worden de laatste getuigen verhoord. Donderdag beginnen de debatten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio