De waarheid over onze kleerkast - waarom we niets weggooien

Vrouwen hebben gemiddeld 22 kledingstukken in hun kleerkast hangen die ze nooit of te nimmer zullen aantrekken, maar ook niet willen weggooien. Jaarlijks spenderen ze daardoor zo'n 1,6 miljard Britse pond aan ongedragen kledij.

Wanneer je alle ongedragen kledij van Britse vrouwen op een kledingrek zou hangen, kon je maar liefst 4,5 keer de afstand tussen Londen en New York overbruggen.

mgeysmans

Omgerekend komt dat neer op 22 kledingstukken die we eigenlijk nooit dragen, maar toch in onze garderobe liggen. De helft van de aankopen werd gedaan uit onbezonnenheid, maar sommige kledingstukken, vaak in een te kleine maat, dienen ook als beloning voor het dieet dat vrouwen ooit eens gingen aanvangen.

Bij het aankopen van een jeans worden heel wat miskopen gedaan. 88% zegt minstens 1 jeansbroek te bezitten die ze nooit zouden durven aandoen. 1 op de 5 heeft daarenboven nog eens 6 paar schoenen die ze niet (kunnen) aandoen en bijna iedereen heeft wel een topje dat ze stiekem nooit zouden durven dragen.

Al die extra kledij neemt 5% van onze bergruimte in. Waarom we al die miskopen niet gewoon weggooien? Dankzij onze schuldgevoelens. Heel wat vrouwen weten nog exact hoeveel die miskopen kostten en voelen zich er te slecht bij om zo'n dure aankopen gewoon weg te gooien.

Niet te missen