Kristien Hemmerechts lacht niet met stand-up comedy

Print
Kristien Hemmerechts lacht niet met stand-up comedy

Kristien Hemmerechts lacht niet met stand-up comedy

Schrijfster en docente Kristien Hemmerechts heeft dinsdagavond flink haar gal gespuwd op de hedendaagse Vlaamse stand-upcomedy. Eerder liet ze in een weekblad duidelijk verstaan dat ze met dergelijke humor totaal niet kan lachen.

In het tv-programma 'Reyers Laat' mocht ze ten overstaan van comedian Gunter Lamoot, die ze eerder met een voorbeeld aangehaald had, haar verhaal nog eens komen doen.

Ook het bewuste fragment, waarin Lamoot op het podium mastubeert in bijzijn van zijn drie-jarige dochtertje, werd getoond.

"Om te huilen"

"Ik heb er me dood aan geërgerd", zei Hemmerechts. "Ik was de enige in de zaal die dat niet grappig vond. Ik werd er droevig van, ik voelde me eenzaam. Ik dacht: 'Hoe kan je daar nu mee lachen? We leven in een land waar we een resem seksschandalen hebben gehad, en dan zoiets'. Ik vind dat om te huilen. Ik word er intens droevig van".

Lamoot verdedigde zich door te zeggen dat hij niet provoceert om te provoceren en dat de dingen die hij maakt wel degelijk goed in elkaar zitten. "Je moet daarbij ook een beetje door de vulgariteit en platheid heen kijken en dan zit er wel degelijk iets mooi tussen", aldus de comedian.