Politie betrapt verdachte pyromaan op heterdaad

De politie heeft woensdagochtend een verdachte opgepakt voor de reeks van brandstichtingen in de Antwerpse Noorderkempen. Een 48-jarige Nederlandse man uit Roosendaal werd na intensief onderzoek op heterdaad betrapt in het Nederlandse Zundert.

jrosquin

Dat meldt de Nederlandse politie.

De voorbije weken werd een intensief onderzoek gevoerd waarbij op basis van verschillende opsporingsacties een Nederlandse verdachte in beeld kwam.

Intensieve samenwerking

De recherche van de politiezone Grens werkte hierbij uitstekend samen met de Belgische federale gerechtelijke politie en met de Nederlandse collega's.

Vandaag in de vroege ochtend werd bij een gezamelijke Belgisch-Nederlandse actie deze verdachte op heterdaad betrapt in Zundert, net over de grens met Nederland. Hij werd daar door de Nederlandse politie gearresteerd.

Vervolging in België of Nederland?

De verdachte bevindt zich op dit moment in Nederland. In de komende dagen zal bekeken worden waar en door wie de strafvervolging zal uitgeoefend worden, nu de verdachte mogelijk in aanmerking komt voor meerdere feiten in België én in Nederland.

Tientallen brandstichtingen

De afgelopen weken werden Essen en omgeving geteisterd door verschillende brandstichtingen aan wagens. De eerste feiten deden zich voor op zaterdag 16 januari toen in de gemeenten Essen, Kalmthout en Kapellen een tiental wagens in brand werd gestoken.

Enkele dagen later sloeg de pyromaan opnieuw toe in Essen en in het Nederlandse Hoogerheide. In die nacht viseerde de brandstichter vooral wagens die geparkeerd stonden onder carports, waardoor enkele woningen ei zo na vuur vatten. De paniek in Essen en omgeving nam dan ook toe en de opluchting is nu dan ook groot.

Foto: BFM