"Mogelijk vandaag al acties in verschillende sorteercentra"

Mogelijk komen er woensdagnamiddag en -avond al acties in enkele grote sorteercentra van bpost. Dat zegt vakbondsman Marc De Mulder van de liberale vakbond VSOA. Met deze gerichte acties wil men protesteren tegen het statuut van de nieuwe contractuelen binnen het bedrijf.

jrosquin

Aanleiding is het feit dat deze mensen geen cadeaucheque ontvingen zoals hun collega's "die hetzelfde werk doen". Volgens De Mulder vonden er dinsdagavond al acties plaats in Antwerpen X en in Brussel X. Ongeveer een derde van het personeel zou gedurende enkele uren het werk neergelegd hebben.

Nieuw strategisch plan

"Er bestaat veel kans dat er woensdag nog acties zullen volgen in Antwerpen, Brussel en misschien zelfs in Charleroi en Luik. Het gaat om sorteercentra waar er veel nieuwe contractuelen werken, het protest is er dan ook meer uitgebreid en georganiseerd", aldus De Mulder.

Volgens de vakbondsman wil men op die manier de druk opvoeren op het paritair comité dat donderdag plaatsvindt. "We gaan er praten over het nieuwe strategische plan van bpost, maar ook over de problemen met de verloning van de nieuwe contractuelen."