Zo straal je als bruid, de tips van topontwerpster Vera Wang

Vera Wang was jarenlang één van de meest vooraanstaande bruidsontwerpers. De grootste sterren hesen zich in haar creaties op hun belangrijke dag, maar enkele maanden geleden gaf Wang er de brui aan. Nu geeft ze haar ultieme bruidstips gratis weg.

"Heb je prachtige armen?

mgeysmans

Dan zijn handschoenen een noodzaak", vertelt Wang in haar nieuwsbrief. "Handschoenen kunnen enkel gedragen worden wanneer je armen echt afgetraind zijn, want ze trekken de aandacht meteen naar dit lichaamsdeel. Ben je onzeker over je bovenarmen? Mijd dan handschoenen, armbanden of horloges die de aandacht trekken." De regel voor handschoenen? Hoe vroeger op de dag de ceremonie plaatsvindt, des te korter moeten de handschoenen zijn.

Beha

De juiste beha geeft je jurk een ware boost. Maar ook hier is voorzichtigheid geboden. Strapless beha's zijn niet zo handig voor vollere boezems. Kies daarom steeds voor een jurk die een neklijn heeft en zo de behabandjes kan verbergen.

Korsetten kunnen enorm in het lichaam snijden, zeker bij dikkere bruidjes. Kies dus steeds een lang model, dat groot genoeg is. Zo voorkom je vetbubbels en kan je de hele avond gemakkelijk zitten.

Korte korsetten, die eindigen in een V-vorm in het midden van je romp, kunnen enkel wanneer je jurk niet zo'n vorm van zichzelf heeft. Anders wordt je bovenlichaam veel te erg benadrukt en oogt het lomp. En de allerbelangrijkste tip van Wang: "Breng steeds een extra beha mee op je trouwdag. Je weet nooit wat er mis kan gaan."

Niet te missen