Base brengt moeder KPN minder op

Print
Base brengt moeder KPN minder op

Base brengt moeder KPN minder op

De Belgische tak van de Nederlandse telecomoperator KPN - bij ons vooral gekend als Base - heeft in het vierde kwartaal van 2010 de winst uit zijn dagelijkse activiteiten - voor het afboeken van intresten, belastingen en afschrijvingen - zien zakken van 64 miljoen euro naar 55 miljoen euro.

KPN bedient in totaal 3,7 miljoen klanten in ons land. Het laatste kwartaal kwamen er 44.000 bij die met een voorafbetaalde kaart bellen, alsook 17.000 die achteraf betalen, na ontvangst van de factuur. KPN zegt daarmee een marktaandeel van 26% te hebben.

Dat cliënteel bezorgde KPN vorig jaar een omzet van 785 miljoen euro. 190 miljoen euro daarvan werd in het laatste kwartaal verdiend, al was dat 8,2% minder dan in dezelfde periode van 2009.

KPN schrijft de terugval vooral toe aan de afsplitsing van de afdeling vaste telefonie op de bedrijvenmarkt en aan de impact van de reglementering. De tarieven die telecombedrijven mogen vragen voor het afwikkelen van gesprekken die op hun netwerken eindigen, zijn immers aanzienlijk verlaagd.

Eind december stonden bij KPN België 773 mensen op de loonlijst.

JVG