Hilde Vautmans keert terug naar Sint-Truidense politiek

Hilde Vautmans (Open-VLD) heeft een compromis bij de notaris ondertekend voor de aankoop van een woning in Gelinden. Daarmee staat het nu zo goed als vast dat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 opkomt op de Open-VLD lijst in Sint-Truiden.

Jozef Croughs

Voor Vautmans is het terug thuiskomen want zij heeft zich altijd al een beetje Truiense politica gevoeld. Volgens haar heeft het toekomstig moederschap de beslissing sterk beïnvloed. Ze is bijna twee jaar samen met basketbalspeler Semijejero (Sam) Kanefu. Sam kwam tien jaar geleden naar ons land om te studeren en heeft inmiddels een job in Brussel. Volgens de aanstaande moeder verloopt de zwangerschap zonder problemen en is zij dolgelukkig samen met haar vriend.

De verhuis naar Gelinden heeft ook politieke gevolgen. Ze neemt ontslag als voorzitter van de Hasseltse gemeenteraad en wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kandidaat in Sint-Truiden. Nog in oktober 2012 volgt Hilde Vautmans uittredend senator Guido De Padt op als gecoöpteerd senator.

Jozef Croughs


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio