Lijk Italiaanse televisiepresentator uit graf gestolen

Op een kerkhof in het Noord-Italiaanse Arona is een macabere vondst gedaan. Het stoffelijk overschot van de populaire televisiepresentator Mike Bongiorno is gestolen. Bongiorno was tientallen jaren op de Italiaanse tv te zien als sterpresentator van quiz- en spelprogramma's.

ibroeksteeg

Bongiorno overleed op 8 september 2009 op 85-jarige leeftijd. Zijn familie werd dinsdag van het bizarre voorval op de hoogte gebracht. Zijn weduwe en drie zonen zijn met verstomming geslagen en hebben reeds een oproep aan het publiek gedaan om hun dierbare terug te krijgen. "Mike leeft in het hart van alle Italianen. Hij verdient een dergelijk affront niet".

In welke omstandigheden de kist werd ontvreemd, is nog niet bekend. Speurders hebben op en rond de begraafplaats naar sporen gezocht en vermoeden dat de dieven uit zijn op losgeld van de rijke erfgenamen van de Mike Bongiorno.

De Italo-Amerikaan, die als jong kind uit New York in Italië aankwam, wordt beschouwd als een van de stichters van de Italiaanse televisie.