Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print
Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Update woensdag 26 januari 7u10

Vandaag ontsnapt Limburg aan de meeste neerslag. Een langgerekte regenzone trekt ten westen van onze provincie richting het zuiden. Bij ons kan er hier en daar even een winters buitje vallen, maar veel zal het niet voorstellen.

Het is wel kouder met vanochtend overal lichte vrieskou en vanmiddag wordt het maximaal een graad of 3. De wind is immers naar het noordoostend gedraaid en vanuit die richting wordt steeds koudere lucht aangevoerd.

Donderdag wordt het dus nog wat kouder met minima tussen -2 en -3°C en overdag hooguit +1 als maximumwaarde. Het blijft dan opnieuw zo goed als droog, al zouden er lokaal misschien wat motsneeuwvlokjes kunnen vallen. Er waait bovendien een schrale noordoostenwind die het koudegevoel wat kan aanwakkeren.

Vrijdagochtend vriest het op meerdere plaatsen in Limburg matig met minima tussen -6 en -4°C. Overdag komt er veel ruimte voor de zon waardoor de temperatuur tot net een graadje boven het vriespunt klimt. In lokale microklimaatjes zoals op de luchtmachtbasis in Kleine Brogel kan het mogelijk zelfs 3°C worden. Er waait dan een matige oostenwind.

Ook tijdens het weekend blijft het koud met lichte tot matige nachtvorst en overdag temperaturen rond of eventjes net boven nul. Het blijft droog.

Ruben Weytjens

Niet te missen