Illegalen op sporen verstoren treinverkeer van en naar Oostende

In de voorbije weken werd het treinverkeer tussen Oostende en Brugge meermaals verstoord door illegalen die over de sporen wandelden. Die mensen proberen de haven te bereiken om zo in Groot-Brittannië te kunnen raken.

kscherpenberg

"De illegalen worden door de mensensmokkelaars afgezet bij een bosje naast het Oostendse Heilig Hartziekenhuis. Dat grenst aan de sporen, op een paar honderd meter van het station van Oostende", klaagt Erwin De Winne, hoofdinspecteur van Spoorwegpolitie in een krant van De Persgroep. "We moeten die kerels dan oppakken. Dat is onze opdracht. We kunnen niet anders dan het spoorverkeer tussen Brugge en Oostende stilleggen. Soms voor een kwartier, soms een halfuur of een uur. Voor onze veiligheid en die van de vluchtelingen."

In de jongste twee weken heeft dat in totaal voor 16u aan vertragingen gezorgd. "Dat zorgt voor enorm veel ergernis en frustratie bij de reizigers. De spoorwegen zelf staan machteloos", aldus woordvoerder Bram De Saedeleer van spoorwegnetbeheerder Infrabel. "De lijn Brussel-Oostende is de drukste van het land. De impact van het gedoe met de illegalen in Oostende op het spoorverkeer is groot. Er moet dringend naar een oplossing worden gezocht."

Meer over NMBS