Bart Van den Bossche: "Geschokt door afvoeren belspellen"

Print
Bart Van den Bossche: "Geschokt door afvoeren belspellen"

Bart Van den Bossche: Geschokt door afvoeren belspellen

Bart Van den Bossche, ex-presentator van belspelletjes, is naar eigen zeggen geschokt dat de VMMa de uitzendingen van het scherm haalde. "Dit is gewoon een lynchpartij. De hele hype speelt in op cafépraat."

Van den Bossche, vroeger presentator van 'Videodinges' en zanger (denk aan 'De Heuveltjes van Erika'), was tegenwoordig als belspel-gastheer op het kleine scherm te zien.
"Toen ik werd gevraagd om die spelletjes te presenteren, had ik één voorwaarde: ik wilde enkel meedoen als ik de garantie kreeg dat alles 100 procent wettelijk verliep. Er is nooit iets bedrieglijks gebeurd", klinkt het in de Corelio-kranten.

Dat de opgaves bestaan uit rekensommen die een wiskundig genie amper krijgt uitgerekend en er woorden worden gebruikt die niemand kent, stoort niet. "De mannen 'Basta!' hebben de som wél opgelost, tijdens de uitzending nog wel."
Waarbij Van den Bossche even vergeet dat de jongeman die de rekensleutel kraakte, daar anderhalf jaar mee bezig was.

Privé-leven

Over de manier waarop de makers van 'Basta!' te werk gingen, is Van den Bossche niet te spreken. "Heel triestig. Vier maanden lang hebben verborgen camera's en microfoons ingebroken in mijn privéleven. Terwijl ik in de kantine mijn boterhammen zat op te eten, waren ze ons iets verderop aan het afluisteren in een camionette."