Oud-burgemeester Paul Meyers overleden

Gisteren in de vooravond Hasseltse oud-burgemeester Paul Meyers in zijn woning in Brussel overleden. Hij werd stierf na een langdurige ziekte.

fvranckx

“Zijn vijf kinderen wonen in Brussel, vandaar dat vader hier ook kwam wonen. Maar hij stond er op dat zijn domicilie in Hasselt bleef. De begrafenis zal dan ook zeker in Hasselt plaatsvinden, wellicht in de Sint-Quintinuskathedraal”, zegt zoon Paul Meyers.

In de loop van de volgende dagen wordt beslist wanneer de uitvaart is. der Vlak na de oorlog in 1946 werd Paul Meyers (CVP) verkozen tot gemeenteraadslid. In 1963 mocht hij de burgemeesterssjerp omspelden. En dat tot 1988 toen hij de fakkel doorgaf aan Louis Roppe.

Meyers stond bekend als een rustig man, die Hasselt als een voorzichtige burgervader door de woelige jaren 70 en 80 gidste. De hoge kostprijs van het cultureel centrum deed hem even zijn absolute meerderheid kwijtspelen, maar in 1977 kreeg de CVP opnieuw vrij spel.

Zowel binnen zijn eigen partij als bij de oppositie werd Meyers bijzonder gerespecteerd. Hij stond ook bekend als geheelonthouder, die zijn borrelglaasje op recepties discreet met water liet vullen.

Als eerbetoon riep de stad enkele jaren geleden de prijs Paul Meyers in het leven, bedoeld voor beloftevol Hasselts talent. In de nationale politiek was Meyers minister van Openbare Werken en Wederopbouw (1958) en van Volksgezondheid en het Gezin (1958-1961).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio