Neveneffecten: "Ons doel is bereikt"

Print
De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) stopt met belspelletjes. Goed nieuws dus voor de Neveneffecten, de aanstokers van het hele verhaal. "Ons doel is bereikt", zegt presentator en infriltrant Maxime De Winne.

Op vtm en 2BE zullen vanaf nu geen belspelletjes meer te zien zijn. Een gevolg van de undercoverreportage in 'Basta', het nieuwe programma van Neveneffecten, waarin een infiltrant naar Home Games werd gestuurd, een bedrijf dat de belspelletjes voor de VMMa levert.

Onnozel doen

Jelle De Beule van de Neveneffecten is verrast over de heisa die veroorzaakt is door 'Basta'. "Dit hadden we niet zien aankomen na de berichten vanochtend dat er strenger ging toegezien worden op de belspelletjes."

"Wij maken dat programma om wat onnozel te doen en om eens aan de boom te schudden, meer niet. Maar dat het zo'n vaart zou lopen met 'Basta' na amper twee afleveringen, dat hadden we nooit durven denken."

Lieven Scheire, een ander lid van de Neveneffecten, vindt het jammer dat het allemaal zo lang geduurd heeft. "Eigenlijk is het erg dat er gewacht wordt tot er een reportage in primetime op Eén komt, voor er iets aan gedaan wordt. Er zijn in het verleden al zoveel reportages over gemaakt."

Lees ook: Vtm stopt met belspelletjes - minister Lieten wil verbod


Bent u zelf benadeeld door belspelletjes op tv? Of kent u gedupeerden van een belspel? Laat het ons weten via hier@reageren.be.