thumbnail: null
thumbnail: null

Fietshelm van verdronken zusjes gevonden in Maas

De speurders hebben in de Maas een fietshelm teruggevonden die toebehoort aan de twee zusjes van 6 en 12 die sinds zondag vermist zijn. De meisjes zelf zijn nog niet gevonden. Er is geen enkele hoop meer dat ze nog levend uit de rivier worden gehaald.

ikerremans

Maandagmorgen waren de brandweer, de civiele bescherming en de Cel Vermiste Personen opnieuw beginnen zoeken naar de twee zusjes in Engis in de provincie Luik. Om 17 uur werden de zoekwerken weer stopgezet door de invallende duisternis.

Schoen

Even voor 17 uur vonden de speurders een kinderschoen en een fietshelm tussen twee boten. De ouders van de kinderen bevestigden dat de fietshelm eigendom is van een van de meisjes. Over de schoen is nog geen duidelijkheid.

Dinsdag gaan de duikers verder met hun zoektocht. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen rekent er niet op dat de twee meisjes nog levend teruggevonden worden. "Het was van in het begin duidelijk gezien de omstandigheden, het ijskoude water en de hoge snelheid van de stroming dat het bijna niet mogelijk was om daarin te overleven."

Bal

De twee zusjes (6 en 12 jaar oud) uit Engis belandden in het water toen ze zich op een kaai langs de rivier bevonden. De jongste wou haar bal uit het ijskoude water halen, maar viel er in. Haar zus sprong haar achterna, maar werd ook meegesleurd. Hun broer zag het gebeuren en verwittigde de hulpdiensten.

De brandweer van Luik was snel ter plaatse en zocht samen met de lokale politie van de zone Meuse-Hesbaye, de Civiele Bescherming en de cel Vermiste Personen urenlang naar de meisjes, maar door het koude water en de sterke stroming werd de zoekactie zondag omstreeks 19.30 uur stopgezet.

Later op de avond werd de zoektocht opnieuw hervat na een melding over een jas aan de oppervlakte van de rivier.