Van Besien: "Zeven partijen moeten weer rond de tafel"

Wouter Van Besien heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij Groen! de oproep gelanceerd om weer met de zeven partijen aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. "De enige weg naar een akkoord is oplossingen uitwerken waar zowel Vlamingen als Franstaligen beter van worden", aldus de voorzitter.

kscherpenberg

Van Besien vertelde zijn partijgenoten in het Brusselse Beurscafé ook dat een staatshervorming wel belangrijk is, maar dat er zich ook maatregelen opdringen inzake de klimaatverandering en de sociale ongelijkheid. Hij liet ook weten dat hij geen staatshervorming zal aanvaarden waarin de federale overheid niet leefbaar is.

De voorzitter kreeg meermaals een applaus. Ook van Olivier Deleuze. Het Ecolo-boegbeeld was uitgenodigd als spreker. Daarmee wilde Groen! aantonen dat een samenwerking met de Franstaligen belangrijk is.

Stekker

Van Besien maakte ook een grapje. Hij zei dat het tijd is om de "absurde" onderhandelingen stop te zetten. "Het lijkt wel of we allemaal rond een stopcontact zitten om te kijken wie er als eerste de stekker zal uittrekken (...) Mensen willen antwoorden en oplossingen", klonk het.

Later wendde de partijvoorzitter zich tot N-VA. Hij wil dat De Wever en co de redelijkheid laten zegevieren. CD&V zou de N-VA dan weer niet zo achterna moeten lopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer