"Advocaten verdienen geld op kap van wielrenners"

Pat McQuaid, voorzitter van de UCI, blijft botsen met Iljo Keisse. Een Belgische rechter sprak de baanrenner vrij van dopinggebruik, maar de Internationale Wielerunie wil niet wijken van haar standpunt: Keisse mag niet starten in wedstrijden.

jlenaerts

Volgens McQuaid heeft geen enkele rechter zich uitgesproken over het feit of Keisse al dan niet gedopeerd was. "Dat is wat voor ons telt. Het nationale rechtssysteem zou meer respect moeten tonen voor het internationale juridische systeem in de sport", klinkt het in een krant van Corelio.

Dat de wielerbond Keisse vrijgesproken heeft, maakt voor hem niet uit. "Wij volgen de UCI-regels." De Ier haalt daarnaast uit naar advocaten. Die zouden op de kap van wielrenners hun boterham verdienen. "Tegelijk halen ze een goed systeem onderuit en worden ze daar zelf populair door. Dié zou men moeten aanpakken. Zeg mij niet dat Keisse niets betaalt. Geen enkele advocaat doet het gratis", besluit McQuaid.

"Shut up!"

Iljo Keisse heeft inmiddels via Twitter gereageerd op de uitspraken van McQuaid. "If you don't know what this is all about, shut up!". Oftewel "Als je niet weet waar het over gaat, zwijg dan", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer