Rode Kruis geeft rondleiding in opvangcentrum asielzoekers Weelde

Het Noodopvangcentrum in Weelde, een deelgemeente van het Antwerpse Ravels, ontvangt maandag de eerste vijftig asielzoekers. Het Rode Kruis, dat instaat voor de exploitatie, heeft zaterdag de buurtbewoners, de lokale overheid en het plaatselijke OCMW op een rondleiding getrakteerd.

jlenaerts

De eerste groep komt maandagavond in Weelde aan. Woensdag volgt een groep van dertig asielzoekers. Daarna zullen wekelijks tachtig nieuwe asielzoekers hun intrek in het centrum, dat plaats biedt aan 512 personen, nemen.

Het Rode Kruis, dat tot 30 november instaat voor de exploitatie, liet buurtbewoners, het gemeentebestuur en het lokale OCMW een blik werpen op de reeds 49 afgewerkte woonunits, de gemeenschappelijke ruimten en de keuken. In totaal komen er 128 woonunits.

Hilde Van Gastel, verantwoordelijke opvang asielzoekers Rode Kruis-Vlaanderen, gaf tot slot een stand van zaken van het noodopvangcentrum in het Limburgse Houthalen-Helchteren. Daar zijn 412 asielzoekers opgevangen. 43 bewoners zijn echter opnieuw vertrokken, waardoor er nog 369 bewoners verblijven.

Archiefbeeld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer