thumbnail: null
thumbnail: null

Van Den Broeck droomt, Gilbert flitst

Jurgen Van Den Broeck hoopt het dit jaar nog beter te doen in de Tour de France. De Omega Pharma-Lotto-renner behaalde vorig jaar de vijfde plaats. Ploegmakker Philippe Gilbert heeft er inmiddels een snelle stage opzitten.

jlenaerts

Van Den Broeck kwam vorig jaar aan de start van de Ronde van Frankrijk met een plaats in de top tien als doel. Nu mikt hij nog hoger, al zal het niet evident worden. "Die vijfde plaats evenaren, is sowieso al moeilijk. Een podiumplaats is dus extreem moeilijk. Maar sport draait nu eenmaal om altijd beter doen en hoger mikken", klinkt het in een krant van Corelio.

De renner is alvast tevreden over zijn ploeg. "Gilbert kan de extra druk wegnemen en Greipel is meer dan een spurter. Hij kan iemand uit de wind zetten en is ook een troef in de ploegentijdrit."

Structuur

Van Den Broeck bereidt zich voor met zijn mental coach, zijn persoonlijke trainer en Herman Frison die zijn programma uittekent. Een ronderenner heeft namelijk meer structuren nodig dan een klassieke coureur, klinkt het.

"Daarom heb ik ook meer respect voor Lance Armstrong dan voor Tom Boonen. Voor Boonen zit de dag erop als hij een klassieker gereden heeft. Armstrong is jaren aan een stuk dag in dag uit bezig geweest met alles rondom hem", aldus Van Den Broeck.

Ook de Ruta del Sol, Parijs-Nice, de Brabantse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Dauphiné Libéré staan onder meer op het programma.

Mallorca

Ploegmaat Philippe Gilbert beleefde alvast een goede stage in Mallorca. Daar haalde hij maar liefst 119 km/u in een afdaling.

De Omega Pharma-Lotto-renner was zelf niet onder de indruk van zijn prestatie achter de wagen van ploegleider Dirk De Wolf. "Snel? Dat valt toch mee? Als je hier écht je best doet, haal je gemakkelijk 140 km/u. Ik heb ooit sneller gereden, al weet ik niet meer hoeveel", vertelt hij in een krant van Corelio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer