Het weerbericht voor Limburg

Update zaterdag 15 januari 13u45

Vanmiddag blijft het in Limburg zo goed als droog. Het noorden van de provincie zou straks mogelijk enkele regendruppels kunnen meekrijgen van een regenzone die grotendeels over Nederland schuift, maar veel zal het niet voorstellen.

rweytjens_fr

De temperaturen blijven hoog voor de tijd van het jaar met maxima in de buurt van 10°C. Het waait hierbij matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Zondag lijken de opklaringen minder breed te zullen uitpakken dan aanvankelijk verwacht kon worden, maar afgezien van enkele lokale spatjes motregen houden we het toch wel droog. De minima situeren zich rond 6°C en namiddag wordt het gemiddeld in Limburg 10°C warm. Eerst waait er nog een stevige zuidwestenwind, maar in de loop van de dag wordt het kalmer.

Maandag is het nog zacht met minima rond 3°C maxima tot 9°C. Voormiddag is het droog met enkele opklaringen maar namiddag passeert er een regenzone van west naar oost. De wind draait van zuidwest in de voormiddag naar noordwest tegen de avond.

Dinsdag blijft het droog maar het wordt wel al wat minder zacht met minima net boven het vriespunt nog maxima rond 7°C. Er waait dan een zwakke westenwind.

Woensdagochtend zal het een graadje vriezen en overdag komt de temperatuur nog een graad of 4-5 boven nul uit. Het blijft dan ook weer droog met afwisselend wolken en opklaringen bij een zwakke tot matige noordenwind.

De kans is groot dat het in het tweede deel van de week nog wat kouder wordt. Het blijft wel droog met zonnige perioden.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer