Geen bijkomende wateroverlast ondanks nieuwe regenval

Ondanks de regen van vrijdagavond is er geen bijkomende wateroverlast vastgesteld. In Geraardsbergen staat de Dender nog hoog, maar het rampenplan werd al afgeblazen. In het Demerbekken in Vlaams-Brabant is het overstromingsgevaar ook afgenomen.

jlenaerts

In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen zijn de bruggen over de Dender nog niet geopend. In deelgemeenten Zandbergen en Idegem blijft de brandweer waakzaam. In Ninove wordt preventief water weggepompt, maar de toestand is stabiel. In Aalst en Dendermonde zijn geen problemen gemeld.

Het station in het Vlaams-Brabantse Buizingen blijft door de wateroverlast nog het hele weekend dicht. De voetgangerstunnel was ondergelopen. Het water is weg maar er blijft nog een dikke laag modder over. Infrabel probeert het station tegen maandagmorgen opnieuw te openen.

In het weekend blijft het overwegend droog, maar dat sluit lokale overstromingen niet uit. Verschillende waterlopen in Vlaanderen hebben het waakpeil overschreden. Er kunnen lokaal niet-kritieke overstromingen plaatsvinden.

Wallonië

Ook in Wallonië blijft het waterpeil op verschillende waterlopen erg hoog. De situatie blijft verbeteren en de nieuwe regenval heeft geen nieuwe problemen veroorzaakt.

Een groot deel van het Waals gewest is overgeschakeld op waakniveau. In de provincie Luik, in het Luxemburgse Vielsalm, in het Henegouwse Beneden-Samber en in de provincie Namen blijft het alarmniveau van kracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer