McDonald’s in Kuringen overvallen

Drie daders met een wapen hebben vrijdagavond de McDonald’s in Kuringen overvallen. Ze konden maar een beperkt bedrag stelen uit de kassa’s. Daarna eisten ze de witte Volvo van een werkneemster. Het is al de vierde hold-up in een Hasseltse handelszaak in tien dagen tijd.

Ook bij het hamburgerrestaurant McDonald’s stormden de daders even voor sluitingstijd binnen. Rond 23.30 uur was er net een klant naar buiten toen drie mannen langs achteren in de zaak kwamen.

“Het personeel is erg geschrokken. Ze waren nog met zes aan het werk. De daders waren gemaskerd en zwaaiden met een wapen”, zegt zaakvoerder Jan Haenen. In een mix van gebrekkig Frans en Nederlands eisten de daders het geld. Veel stak er niet in de kassa’s.

“We hebben een systeem waardoor de kassa’s meermaals per dag worden leeggemaakt en waardoor het geld ook effectief wordt weggebracht. Hun buit is dus heel beperkt”, zegt de zaakvoerder.

De overvallers wilden duidelijk meer. Ze hielden een van de werkneemsters onder schot en eisten haar handtas. Daarin staken de autosleutels. Een van de daders reed weg in haar kleine witte Volvo. Het personeel van McDonald’s wordt intussen begeleid door slachtofferhulp. De federale gerechtelijke politie (FGP) van Hasselt probeert de overvallers op te sporen.

De daders zijn wellicht ook verantwoordelijk voor drie vergelijkbare overvallen. Afgelopen week was de Pizza Hut aan de Carrefour in Hasselt het doelwit. Daar konden criminelen de inhoud van de kluis roven: enkele duizenden euro’s en eco- en maaltijdcheques. Op 6 januari werd een apotheker in Wimmertingen het slachtoffer, en op 5 januari een bedrijf van centrale verwarming op de Prins Bisschopssingel in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer