thumbnail: null
thumbnail: null

"Allah dwong Morel tot hoofddoek en bestraft haar in het Hellevuur!"

De radicale islamistische organisatie Sharia 4 Belgium heeft op het profiel van haar Facebook-groep een haatboodschap aan het adres van ex-Vlaams Belang politica Marie-Rose Morel geplaatst. Vandaag startte de politica een nieuwe chemokuur.

ssimons

Morel, die een zware strijd voert tegen kanker, bevindt zich in het terminale stadium van de ziekte. Volgens intimi van de ex-politica is het nog maar een kwestie van dagen.

Vandaag startte ze echter opnieuw met een chemokuur, die rechtstreeks in haar ruggenmerg wordt ingebracht. "Als alles goed gaat, weten we volgende week of er nog kankercellen verwijderd kunnen worden. Er zijn mensen bij wie het al geholpen heeft. We blijven de moed er dus inhouden", zegt de vader van het voormalig Vlaams Belang-boegbeeld in de Corelio-kranten.

Hoofdoek

Volgens Sharia 4 Belgium riep ze de kanker zelf over zich af, door zich tegen de Islam en tegen de hoofddoek uit te spreken.

"Alhamdoelillah, Alle lof aan Allah de Heer der werelden, die Marie Rose Morel laat lyden (sic) voor haar dood en haar daarna inshaallah een zware bestraffing geeft in het Hellevuur! Allah de Almachtige heeft omwille van haar campagne tegen islam en de moslims haar gedwongen om een hoofddoek aan te doen alhoewel ze fel ertegen is!" stond letterlijk te lezen op het profiel van radicale islamistische organisatie.

De bewuste pagina is inmiddels offline.

Fanatisme

Vlaams Belang-senator Jurgen Ceder reageert alvast verontwaardigd. Ceder, VB-fractieleider in de Senaat, was afgelopen weekend nog getuige bij het huwelijk van Morel met Frank Vanhecke.

Hij vraagt zich af wanneer het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding tegen deze vorm van haatzaaierij zal optreden. Ceder wijst erop dat in België politieke meningsverschillen op heel wat manieren worden uitgevochten, maar mensen dood wensen is ongezien. Met dergelijke uitlatingen bewijst "de extreme islam andermaal haar achterlijkheid en fanatisme".

Champagne

Eerder zette ex-collega Bart Debie al de boodschap "Leg de champagne maar al koud" op Facebook, naar aanleiding van de verslechterde gezondheidstoestand van Morel. Het kostte hem zijn plaats in het Vlaams Belang.

Aangeboden door onze partners