Afvalkunstenaar wil met verhakselaar meerijden in Hasseltse carnavalstoet

Print
Afvalkunstenaar wil met verhakselaar meerijden in Hasseltse carnavalstoet

Afvalkunstenaar wil met verhakselaar meerijden in Hasseltse carnavalstoet

Hasselt - Afvalkunstenaar Toon Eerdekens is niet opgezet met de reactie van de Hasseltse schepen van evenementen Laurence Libert. Hij had het stadsbestuur voorgesteld om als eerste Belgische gemeente een plasticverbod in te voeren tijdens de jaarlijkse carnavalstoet.

"Zij is er niet voor te vinden omdat het stadsbestuur niet te betuttelend wil optreden bij carnaval. En omdat de reinigingsdiensten inspanningen leveren om meteen na de stoet de straten schoon te vegen. Dat is goed, maar dan ga ik vanaf nu al het plastic zwerfvuil in de stad verzamelen.

Tijdens de stoet rijd ik dan met een verhakselaar mee om het als plastic confetti uit te strooien. Dan ben ik er zeker van dat het tenminste wordt opgeruimd, nu blijft het overal liggen."

Milieucharters

De brief naar het stadsbestuur heeft wel vier andere schepenen wakker geschud. Rob Beenders en Valerie Del Re hebben Eerdekens geantwoord dat ze het op het volgende schepencollege zouden bespreken.

Michiel Liefsoens "steunde de oproep volledig" en wil kijken of het mogelijk is om acties in kleine stapjes door te voeren. Toon Hermans vond het een "schitterend idee" en wil nagaan of een plasticverbod past in de milieucharters die de stad afsluit bij zulke evenementen.

Lees ook: Afvalkunstenaar pleit voor carnaval zonder plastic.

RD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio