Albert: "Misschien moet ik een andere Belg wel helpen op het WK"

Niels Albert is de nieuwe Belgische kampioen. "Ik had al de hele week superbenen", zei de renner van BKCP-Powerplus die zijn driekleur een volledig seizoen wil dragen. "Misschien moet ik een andere Belg dan helpen aan het wereldkampioenschap." De andere superfavoriet, Sven Nys, had een complete offday en gaf op. "Ik rijd zelfs sneller op training", zei hij. Later op de avond bleek dat Nys de griep heeft.

drombouts

"Ik had al een hele week superbenen", zei Albert die al een tijdje droomde van zijn eerste Belgische titel bij de profs. "Ik kon niet wachten op het weekend uit angst dat ze zouden verdwijnen, maar dat was niet het geval. Dat het zo goed zou gaan, had ik nu wel niet verwacht."

"Mijn seizoen is al geslaagd, alles wat ik doe op het WK is nu meegenomen. Ik zou eigenlijk volgend seizoen het liefst met de driekleur rondrijden. Misschien moet ik wel een andere Belg helpen winnen", bedacht Albert zich.

Wellens en Pauwels

Bart Wellens (Telenet-Fidea) was blij met zijn tweede plaats, al zat er misschien wel meer in. "Vooraf was een derde plaats het hoogst haalbare, maar omdat Nys wegviel, is het de tweede stek geworden", zei de Kempenaar. "Ik ben daar superblij mee, maar misschien zat er wel iets meer in, dan had ik van bij de start wel moeten mee zijn."

Ook Kevin Pauwels was een tevreden man. "Het BK is al vaak voor mij een teleurstelling geweest, ik ben dus blij met de derde plaats. Die snelle start was niet voorzien. Ik kwam op kop en heb dan maar goed doorgetrokken. Maar tegen Albert was weinig te doen", aldus Pauwels.

Nys

Sven Nys was met een opgave de grote verliezer van de dag. De uittredende Belgische kampioen had geen verklaring voor zijn slechte dag. "Ik zou het niet weten waarom het niet draaide. Al vanaf de eerste meter had ik geen kracht in de benen. Op training rijd ik zelfs sneller. Een slechte dag, niets aan te doen. Albert heeft een uitstekende koers gereden en is de verdiende winnaar."

Over het WK eind deze maand wou Nys nog geen uitspraak doen. "Er zijn nog andere belangrijke wedstrijden."

Meer over Bart Wellens