thumbnail: null
thumbnail: null

Dader schietpartij had "bewogen verleden" - verdacht pakket bij Democrate

Eén dag na de gruwelijke schietpartij aan een winkelcentrum in Tucson, in de Amerikaanse deelstaat Arizona, blijft het gissen naar het motief van de dader. De 22-jarige Jared Loughner heeft volgens de politie een "bewogen leven" achter de rug. Intussen is er ook sprake van een verdacht pakket dat naar het kantoor van het Democratische parlementslid Gabrielle Giffords werd verstuurd.

kscherpenberg

De politica werd zaterdag van dichtbij in het hoofd geschoten. In kritieke toestand werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze al geopereerd. Haar arts zegt dat hij goede heeft dat ze het zal redden.

Bij het schietincident - Loughner schoot wild in het rond - kwamen zes mensen om, waaronder een federale rechter en een kind. Er zouden nog twaalf andere gewonden zijn.

Niet geestesziek

De dader kon door omstaanders overmeesterd worden. De politie vermoedt dat de 22-jarige schutter echter niet alleen handelde. "Er zijn redenen om te denken dat hij daar was met een ander individu", aldus Clarence Dupnik, sheriff van het district Pima, in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Loughner heeft al een gerechtelijk verleden, maar zou niet geestesziek zijn. Hij zou geen wel woord reppen tijdens ondervragingen.

Loughner zit momenteel vast in Tucson. Volgens onbevestigde berichten had hij tot voor kort een MySpace-pagina. Daarop zou de boodschap 'Asjeblief, wees niet boos op mij' gestaan hebben. De pagina werd na het incident onmiddellijk verwijderd.

Ongeletterdheid

De twintiger verspreidde ook via YouTube een video waarin hij uitlegde dat hij een nieuwe Amerikaanse munt had bedacht Hij klaagde ook over de ongeletterdheid in Arizona.

Intussen meldt Fox News dat er een verdacht pakket, dat eruit ziet als een koffiedoos, is aangekomen op het kantoor van de Democrate. Meer details ontbreken.

Lees ook: Amerikaanse politica op straat neergeschoten