Alarmpeil overschreden in Halen

Print

Alarmpeil overschreden in Halen

Door de hevige regenval en de smeltende sneeuw staan verschillende Waalse gemeenten onder water en ook in Vlaanderen stijgt het waterpeil op verscheidene plaatsen. In Halen dreigde een beek uit haar oevers te treden.

Het waakpeil van de Maas is voorlopig enkel in Lanaken-Smeermaas overschreden. De veerpont, die Meeswijk met het Nederlandse Berg aan de Maas verbindt, is uit de vaart genomen. Er worden wel maatregelen genomen opdat woningen in de buurt en het dorpsplein van Lanaken-Smeermaas niet in de problemen zouden komen.

Hetzelfde gebeurt in Halen. Daar kon een zijrivier van de Velpe (foto onder) het water niet meer slikken. De Civiele Bescherming gebruikte een zware pomp om water van de beken in de rivier de Velpe te pompen.De Demer heeft het alarmpeil bereikt in Aarschot en Zichem. Het Hydrologisch Informatiecentrum verwacht dat de maxima tegen zaterdagmiddag bereikt worden.

In Moelingen (Voeren) zijn de problemen die vanochtend waren ontstaan met de berwijn (foto bovenaan) ondertussen van de baan.

Lees ook:
Wateroverlast in Nederlands Limburg
Civiele Bescherming bouwt dam voor home gehandicapten


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio